На телебаченні КНДР зацензурили джинси ведучого BBC

Читать на русском

На телебаченні КНДР зацензурили джинси ведучого BBC

На телебаченні КНДР зацензурили джинси ведучого BBC

На телебаченні КНДР показали британську програму "Садові таємниці" з Аланом Тітчмарші від BBC. Усе б нічого, але джинси ведучого зазнали цензури з боку північнокорейської влади, тож їх довелося заблюрити. Справа в тому, що цей елемент гардеробу вважається "символом імперіалізму США" в країні з одним із найавторитарніших режимів у світі, тож будь-яка його демонстрація там заборонена.

Відповідний епізод вийшов у ефір на телебаченні КНДР в понеділок, а його відеофрагмент із заблюреними штанами розповсюдили в мережі. Про це повідомляє NK News.

Як повідомляє джерело, одягнувши джинси, щоб поратися в британських садах у своєму серіалі "Садові таємниці" на BBC, 74-річний Тітчмарш порушив північнокорейську заборону на цей одяг, який режим заборонив ще на початку 1990-х років як "символ американського імперіалізму".

На телебаченні КНДР зацензурили джинси ведучого BBC: що з ними не так. Фото і відео qkxiqdxiqdeihrant

В епізоді Тітчмарш стоїть по коліна в землі, рукави його картатої сорочки закачані, горщики з рослинами і секатор напоготові. Джинси ж ведучого розмиті. Найсмішніше, що маніпуляції з монтажем навряд допомогли приховати від глядачів, що на ведучому були саме "заборонені" штани з деніму.

Повідомляється, що цензура гардеробу Тітчмарша є частиною кампанії із захисту північних корейців від "згубного" впливу західної культури, яка розпочалася за часів колишнього лідера Кім Чен Іра.

Хоча його син, одіозний диктатор Кім Чен Ин, дозволив своєму оточенню користуватися мікроавтобусами Ford Transit, а сам він є фанатом баскетболу NBA (професійна баскетбольна ліга Північної Америки), він застерігає від того, щоб "буржуазна культура" і "антисоціалістична поведінка" не підірвали соціалістичний проєкт Північної Кореї.

У 2022 році Радіо Вільна Азія, яке фінансується урядом США, повідомило, що режим розправився з "капіталістичною" модою і зачісками, націлившись на вузькі джинси і футболки з іноземними словами, а також на фарбоване або довге волосся.

Незрозуміло, як режим отримав права на "Садові таємниці", і чи отримав взагалі. Північна Корея регулярно транслює "політично нейтральні" матеріали з-за кордону, в тому числі спортивні та науково-технічні програми. Цілком ймовірно, що проєкт про садівництво був піратським, аби обійти міжнародні санкції, запроваджені у відповідь на розробку Північною Кореєю ядерної зброї.

Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024

Роман Терещенко загинув: прощання з героєм на Полтавщині
07.03.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024