Нічна атака РФ: падіння уламків зафіксували в чотирьох районах Київщини, є постраждалі

Війська РФ вночі атакували Київщину дронами-камікадзе та крилатими ракетами, повітряна тривога тривала майже 4 години. Фото ілюстративне

На Київщині ⁠падіння уламків зафіксували в чотирьох районах, є постраждалі, повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«На жаль, внаслідок падіння уламків є постраждалі люди. Двох постраждалих – жінку та чоловіка з численними пораненнями кінцівок та осколковими пораненнями доставили до лікарні», – написав він у телеграмі.

За його словами, є пошкодження ліній електромереж – в одному з сіл частково відсутня електроенергія, також через падіння уламків ⁠один житловий приватний будинок та підсобне приміщення поруч зруйновані, ще 14 приватних будинків та одне авто пошкоджено.

Як повідомляють в ОВА, війська РФ вночі атакували Київщину дронами-камікадзе та крилатими ракетами, повітряна тривога тривала майже 4 години. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури немає.

Міський голова Броварів Ігор Сапожко у телеграмі повідомив, що внаслідок ракетної атаки та загоряння обʼєкту цивільної інфраструктури, постраждали двоє людей – жінка 1962 року народження та чоловік 1990 р.н. Їх госпіталізували до Броварської лікарні.

Уночі та вранці 8 травня по всій території України та Києві була оголошена повітряна тривога. За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Також через російську атаку на Кіровоградщині травмована дитина.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024